A Tüke Kártya kedvezményről

Pécs Megyei Jogú Város közgyűlése döntése értelmében a helyi közösségi közlekedés igénybevételére 2016. február 1-jén bevezetésre kerül a Tüke Kártya kedvezmény.

Tüke Kártya kedvezménnyel igénybe vehető bérletek: negyedéves összvonalas, havi összvonalas, mobiltelefonon váltható elektronikus havi összvonalas, 30 napos összvonalas, első és második félhavi összvonalas, negyedéves tanuló, negyedéves nyugdíjas, havi tanuló, havi nyugdíjas, mobiltelefonon váltható elektronikus havi tanuló és nyugdíjas bérlet.

Tüke Kártya kedvezményre jogosultak köre: a kedvezmény igénybevétele 14 éves kor felett névre szóló, fényképpel és sorszámmal ellátott Tüke Kártyával lehetséges. A 14 éven aluli pécsi lakhellyel rendelkezők a lakhelyük igazolásával (lakcímkártya, diákigazolvány) vehetik igénybe a kedvezményt.

A kedvezmény igénybevételének feltétele a névre szóló, sorszámmal és fényképpel ellátott Tüke Kártya megléte, melyet ellenőrzéskor fel kell mutatni. Bérlet vásárlásakor a jogosultság igazolása nem szükséges.

A Tüke Kártya által nyújtott kedvezmény igénybevételét a megvásárolt bérletszelvényen egy felbélyegzett zöld bikafej jelzi. Az ilyen pecséttel ellátott bérletek ellenőrzésekor tehát a Tüke Kártyát, vagy 14 éven aluliak esetében a lakcímüket igazoló dokumentumot kell felmutatni.

Fontos! A kedvezményes bérleteket az új, fényképes Tüke Kártyával csak magánszemélyek igényelhetik, így ÁFÁ-s számla kizárólag természetes személy számára állítható ki.

Bővebb információ a Tüke Kártyával kapcsolatban: Tüke Kártya portál

BIOKOM Nonprofit Kft.
Mobilitási Központ
Pécs, 2016. január 28.

© BIOKOM Nonprofit Kft.

Betöltés...

kezdooldal