Januártól a Mobilitási Központ szervezi a közösségi közlekedést

Januártól a pécsi közlekedők, főként a helyi járatú buszokon utazók számára újdonságot jelent, hogy a városüzemeltetési feladatokat ellátó BIOKOM NKft. divíziója, a Mobilitási Központ végzi az integrált városi közlekedéstervezést.

Jövő év elejétől így a tömegközlekedés tervezéséhez, a buszmenetrend kialakításához, az ügyfélkapcsolatokhoz, a jegy- és bérletértékesítéshez, az ellenőrzéshez köthető feladatokat e központ látja el.

Az átalakítás legfőbb célja, hogy minden közlekedéssel kapcsolatos ügyintézés – kapcsolódjon akár a gyalogláshoz, a kerékpározáshoz, a parkoláshoz, a közúti infrastruktúrához, a tömegközlekedéshez – egy társaság koordinációja alá kerüljön. Ezáltal az ügymenetek gyorsabbak, hatékonyabbak lesznek, a rendszer koherenssé válik.

Az átalakulás után a Mobilitási Központ szervezi meg a város tömegközlekedését, kezeli az utazóktól beérkező észrevételeket, javaslatokat, értékesíti- és ellenőrzi a jegyeket, bérleteket. A városi közlekedéstervezés során a társaság együttesen érvényesíti a tömegközlekedés, az egyéni közúti közlekedés és a kerékpáros-gyalogos közlekedés szempontjait úgy, hogy közben kapcsolatot tart a város közműszolgáltatóival.

A változás egyik hozadéka a fentieken túl, hogy ne fordulhasson elő még egyszer egy havaria-helyzet, például nagyobb havazás esetén az, hogy a közösségi közlekedés leálljon.

A városüzemeltetési társaság Mobilitási Központja a közösségi közlekedés megrendelőjeként folyamatosan figyelemmel kíséri a városi közlekedés folyamatosságát, a járművek tisztaságára és pontosságára törekedve végzi majd tevékenységét.

A közösségi közlekedési szolgáltató a jövőben is a Tüke Busz Zrt. marad. A társaság által újonnan beszerzett buszok garantálják a közösségi közlekedést igénybe vevők kényelmét, de az utazással, menetrenddel kapcsolatos ügyekben - a fent részletezettek alapján – a jövőben a BIOKOM NKft.-hez kell fordulni.

© BIOKOM Nonprofit Kft.

Betöltés...

kezdooldal